Tip: het Nijntje museum!

Nijntje museum 1

Toen eergisteren onze oorspronkelijke plannen letterlijk in het water vielen, besloten we spontaan om samen met onze dochter en haar opa en oma naar het Nijntje museum te gaan. We hadden zo het idee dat ons kind dat als grootste Nijntje fan van Nederland wel zou kunnen waarderen.

Gek van enthousiasme

Dat laatste bleek een understatement, want al toen ze de grote Nijntje voor het museum zag staan werd ze helemaal gek van enthousiasme. En zij niet alleen: het hele museum was gevuld (lees: het was behoorlijk druk) met kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 8 jaar. Stel je daar even het bijbehorende geluid bij voor en je weet meteen dat er geen gesprek gevoerd kon worden op normaal volume.

Nijntje museum 2. jpeg

Vanwege de drukte is het handig om van tevoren je kaartje bestellen en aan te geven om welke tijd je wil komen. Zo probeert het museum de drukte een beetje in goede banen te leiden.

Interactief en educatief

Het Nijntje museum is interactief. Kinderen mogen alles aanraken, pakken en (bijna) overal mee spelen. Zo staat er bijvoorbeeld een levensgroot Nijntjehuis en kunnen  ze spelen in een keuken.Alles heeft ook een hoog educatief karakter. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten opmeten en wegen, oefenen met het bewaren van hun evenwicht, vormen gooien in een grote vormenstoof, doktertje spelen en een eigen kunstwerk maken. Al het speelgoed is gemaakt van zacht materiaal waarmee ze elkaar niet kunnen bezeren en is  bovendien vormgegeven in de typische Nijntje kleuren en symbolen.

Nijntje museum 4

Er zijn twee verdiepingen. Op de begane grond kunnen de kinderen spelen met de eerder genoemde dingen, en op de tweede verdieping kunnen ze onder andere leren hoe het eraan toe gaat in het verkeer.

Ze kunnen zitten in een auto en hiermee stimuleren dat ze door de straten van Utrecht rijden, maar ook zelf rond crossen op speelfietsjes en auto’s terwijl ze spelenderwijs leren wat de verkeersregels zijn. Er staan zelfs verkeerslichten opgesteld, maar er werden nogal wat overtredingen begaan. 😉

Eigenlijk was er in elk hoekje wel iets te zien dat leuk of leerzaam was en ik snap waarom dit museum een grote hit is. Het is ontzettend mooi en ruim opgezet, helemaal in de kenmerkende Nijntjestijl. Na anderhalf uur vonden wij het wel mooi geweest en kregen we onze dochter onder lichte dwang weer mee naar huis. Op de terugweg en zelfs de volgende dag bleef ze maar herhalen hoe leuk het was bij Nijntje.

Nijntje museum 10

Pluspunten

♥ Interactief museum, ook leuk voor de allerkleinsten.

♥ Er is veel variatie, kinderen kunnen zich hier uren vermaken!

♥ De lage toegangsprijs, €7,50 voor kinderen tot 12 jaar en €2,50 voor volwassenen en kinderen boven de 13 jaar. Deze prijzen gelden voor tickets die online worden besteld, aan de kassa betaal je een euro meer.

Nijntje museum 11

Minpunten

Het kan erg druk zijn in het Nijntje Museum. Mijn dochter kon bijvoorbeeld niet alles bekijken of overal mee spelen. Daarnaast zou het mij handiger lijken om speciale hoekjes voor dreumesen en peuters te maken. Mijn kind werd als ukkie af en toe bijna onder de voet gelopen door grotere kinderen, die aardig dominant konden zijn tijdens het spelen.

Verder laat de parkeergelegenheid in de buurt wat te wensen over. De dichtstbijzijnde parkeergarage zit 10 minuten lopen van het museum af.

Nijntje museum 12

Verder niets dan lof voor dit ontzettend leuke museum. Mijn kind vond het geweldig en het was zo leuk om haar zo te zien genieten. We komen absoluut nog een keer terug!

Het Nijntje museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00.

Ben jij al een keer in het Nijntje museum geweest?

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

3 Comments

Comments are closed.