Trend: de kersttrui!

ugly-sweater-bridget-jones1

Nu Sinterklaas en zijn Zwarte-, Clowns- en Regenboogpieten al bijna het land weer uit zijn, maakt Nederland zich langzaam op voor de kerstdagen. Ik  kan zelf inmiddels geen pepernoot of chocoladeletters meer zien, dus me verdiepen in de kerstdagen is een welkome afwisseling.  In de kledingwinkels signaleer ik een duidelijke trend, en ik weet niet of ik daar wel zo blij mee ben. Wat trekken we namelijk aan deze Kerst? De foute kersttrui, als ik het moet geloven!

Foute kersttrui

Want wat blijkt: de foute kersttrui is hip dit jaar! Hoe meer rendieren, sneeuwpoppen, ijsberen en sneeuwvlokken hoe hipper de trui. Voor kinderen vind ik zo’n trui stiekem wel schattig. Zo’n klein dropje in themakleding is alleen maar erg aandoenlijk om te zien.Voor volwassenen vind ik het als serieus fashion statement erg…bijzonder. Maar ik kan dan wél weer de humor zien in met je hele gezin in foute truien voor de kerstboom zitten. De Spotify playlist met foute kerstliedjes aan, een dampende mok warme chocolademelk met slagroom binnen handbereik, een knisperend haardvuur…Buiten tovert de sneeuw de straat om in een heus winter wonderland. Of, in Nederland: stijgen de temperaturen opeens naar herfstachtige waarden en schijnt de zon.

Of ik mijn man zo ver krijg? Nee, nog in geen honderd jaar. Het blijft hier dus bij een fantasie.

Wat mij betreft mag de nadruk deze Kerstdagen best wat minder op luxe, en wat meer op humor en gezelligheid liggen.Uiteindelijk draaien de kerstdagen voor mij vooral om samen zijn met mijn geliefden en lekker eten. Ik ga dus niet in gala aan het kerstdiner dit jaar, -dat deed ik normaal namelijk áltijd 😉 – maar voor een leuke middenweg tussen gala en kersttrui.  Voor de lezers die wél graag in kersttrui voor de dag willen komen: scroll verder voor inspiratie!

IMG_4630

Kindertrui H&M

IMG_4631

Kindertrui H&M

IMG_4633

Primark

 

A

ASOS.com

New look trui 2

New Look

Welke outfit trekken jullie aan met Kerst? Ga je voor fout of voor chique?

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.