Twee violen en een trommel en een fluit

want ik ben in het huis en ik maak GELUID! Mama vraagt wel eens of ze mij uit kan zetten. Dan doet ze net alsof ze mij zachter kan laten praten met de afstandsbediening. Grappige mama, want dat kan natuurlijk niet!

Hoezo zacht praten?

Ik snap soberso niet wat mama bedoelt als ze vraagt of het ook wel eens zachter kan, dat spelen. Ik praat toch helemaal niet zo hard? Plus, als bij jullie thuis het geluid van de televisie opeens heel hard wordt gezet dan gaan jullie toch zeker ook harder praten, want hoe kunnen ze je anders verstaan? Sobieso snap ik niet wat er nou zo leuk is aan het nieuws, daar kan ik best gezellig een liedje doorheen zingen. Sobiewo, bedoel ik.

Ik ben een heel orkest in mijn eentje

Voor mijn laatste verjaardag kreeg ik allerlei muziekinstrumenten. Van mijn opa’s en oma’s natuurlijk, want papa en mama kijken wel uit. Ik kreeg een toembalijn…Wat zeg je, mama? Ja dat zei ik, een tambilijn. Daar kan je echt goede muziek mee maken. Het leken net belletjes. Ik had al een mondharmonica en een sieliefoon, en toen kreeg ik ook nog een blokfluit! Dat was mijn allerliefste wens, een BLOKFLUIT. Ik kan zo goed fluiten. De ramen trillen af en toe een beetje en de honden in de buurt gaan soms heel gek huilen, maar ik kan al bijna op gaan treden, zo goed ben ik.

Een one-woman show 

Als ik iets goed kan, doe ik dat natuurlijk het liefst de hele dag. En zal ik jullie eens een geheimpje vertellen: bijna alles maakt geluid! Potten en pannen. Mijn spaarpot, als je er hard mee rammelt. Mijn dokterskoffertje gevuld met mijn verzameling stenen. Elsa en Anna en Olaf. Het liefst doe ik dus alles tegelijk, en dan zing ik er ook nog eens bij. Er is dan niets dat geen geluid maakt en dat is zo cool! Maar mama loopt dan de kamer uit. Snappen jullie dat nou?

Ik ben nog lang niet klaar met muziek maken. Inmiddels heb ik ook een gitaar. Kan ik ook heel goed op spelen. Mijn favorieten zijn ‘In de maneschijn’ en ‘3 Little monkey’s jumping on the bed.’ Het plan is om ooit een drumstel te kopen. Dan ben ik echt een band! Een drumband! Ik zat me te bedenken dat ik daarnaast ook wel een beetje erbij kan dansen of zo. Zou dat niet heel speciaal zijn? Dat ik gewoon al mijn instrumenten tegelijk bespeel, zing en dans? Zoveel ideeën, zo weinig uren in een dag…

Wacht, ik heb nog een idee. Ik kan naast dat spelen in mijn band en dat zingen ook verhalen vertellen! De he-le dag. Op een zelfverzonnen podium. Ik verzin namelijk zelf verhaaltjes. Ik kan nog niet lezen maar ik lees mezelf ook gewoon voor hoor. Daar hoef je niet voor te kunnen lezen. Dat verzinnen ze gewoon, dat dit moet. Oh, wat een bril-jant idee. Muziek maken, zingen, dansen en verhalen voordragen. Ik weet dus al wat ik ga worden later, als ik groot ben.

Ik word gewoon een one woman show, zegt mama.

Photo by Oscar Keys on Unsplash

6 Comments

Comments are closed.