Uit het archief #6: K(r)amperen

kramperen

Daar sta je dan in een douchehokje, met je wc-rol en slippers in de aanslag. De vloer is besmeurd met modder van je mede-campingasten. Na het werpen van een snelle blik op het doucheputje zie je dat degene die vóór jou gebruik van de douche heeft gemaakt, blonde haren heeft. Je zucht, stuntelt vervolgens om je kleding, handdoek en douchespullen ergens kwijt te kunnen, en ziet dan tot je grote afgrijzen je schone ondergoed op de vloer liggen. Welkom op de camping!

Hallo buurvrouw!

Begrijp me niet verkeerd, ik wil namelijk niet ondankbaar overkomen. Vakantie is fantastisch, Spanje ook, en zelfs op campings heb ik, objectief gezien, niets aan te merken. Wakker worden, de rits van je tent openmaken en de vogels zien en horen fluiten terwijl de zonnestralen een warme dag voorspellen, is geweldig. Wakker worden, de rits van je tent openmaken en recht tegen het slaperige, nog pafferige gezicht van je buurvrouw aankijken, is wat minder.

De ware campingoutfit

Ik denk niet dat ik kamperen ooit volledig zal kunnen ‘ontarmen.’ Daarvoor ben ik namelijk als kind teveel verwend qua vakanties. Ik verbleef voornamelijk in hotels en appartementen met bijbehorend ontbijtbuffet.

Mijn vriend heeft echter jaren gekampeerd, dus tja, dan moet je vakantietechnisch wel eens een concessie doen. Dit jaar werd het dus twee weken op de camping, en 5 dagen in een hotel.

Ik nam kleding mee waar ik, eenmaal op de camping met 35 graden in de schaduw,  helemaal niets aan bleek te hebben. Pumps op de camping bleken echt heel erg onpraktisch. Nette zomerjurkjes van synthetische stoffen eigenlijk ook, want wanneer zou ik die aantrekken? Zelfs rond etenstijd was het nog 30 graden en wilde ik het liefst in bikini uit eten. Bijzonder vervelend om dan weer kleding aan te moeten trekken, en een flodderig strandjurkje of een t-shirt met korte broek bleken ook prima te voldoen.

Mijn campingoutfits bestonden verder uit een bikini met daarover heen een kort joggingbroekje. En moest het wat gekleder, dan had ik dat broekje ook nog in de driekwartversie. Verder raakte ik in de vakantie verslaafd aan het dragen van teenslippers.

Haat aan openbare toiletruimtes

Wat ik echt, echt heel vervelend vind aan kamperen, zijn de toiletruimtes. Iedereen weet namelijk dat vrouwen met z’n allen naar het toilet gaan om allerhande gesprekken te houden. Ik hecht heel veel waarde aan mijn privacy, vooral als ik naar het toilet moet. Ik vond het dan ook uitzonderlijk vervelend om op het toilet mijn ding te moeten doen (als ik mijn behoefte twee weken had kunnen ophouden dan had ik dit gedaan!) en gestalkt te worden door de kinderen van twee moeders, die door de kieren in de deur gluren en heel hard “Ik zie jou!!! Hihihihi!!!” schreeuwden en niet gecorrigeerd werden. De moeders waren namelijk te druk met het bespreken van het kapsel van de buurvrouw van moeder nummer 1.

Of dat je eindelijk denkt alleen te zijn, en er weer een groep meiden binnenkomt om eindeloos hun mascara te smeren en de dooie punten in hun haar te te checken . ( “Ja, mijn vader zei dat dit een goede camping zou zijn. Maar mijn haren verbleken hier van dat gebrek aan schaduw, KIJK NOU DAT KOMT NIET MEER GOED!”)

Desondanks heb ik een heerlijke vakantie gehad. Er was zon, zee, strand, cultuur en lekker eten. Bovendien waardeer ik mijn eigen douche en toilet nu zo veel meer.

Hou jij van kamperen?

In de periode 2007/2008 verscheen dit artikel op mijn toenmalige blog. Omdat ik het jammer zou vinden als die artikelen van toen verloren zouden gaan, plaats ik enkele van deze artikelen op Dochterlief.nl. Je kan deze artikelen vinden onder de categorie ‘Dochterlief schrijft.’

Filed under Dochterlief schrijft
Author

Romy (1980) houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken. Schrijft momenteel haar eerste kinderboek en bezit honderden notitieboekjes vol met nog meer verhalen. (Maar eerst dit boek maar eens afmaken.)

4 Comments

  1. Haha, zo herkenbaar! (Dat wil zeggen: alsof ik mijn partner hoor praten!) Ik probeer het elk jaar weer, mijn gezin over te halen om een tentje te kopen en op de bonnefooi op stap te gaan. Someday… Het meest spectaculaire waar ik ze ooit in heb gekregen was zo’n opgezette tent met echte bedden erin. Was wel een heerlijke vakantie overigens.

    • Ik ben zwaar fan van de ingerichte tent,zo hebben we vorig jaar als gezin gekampeerd. Ik weet dat het een soort van glamping is maar het was een mooie middenweg en onze dochter vond het fantastisch!

  2. Haha, hier ook een kampeermeisje en een luxe-vakantieganger. Ik heb geprobeerd om mijn man te overtuigen dat een camping reuze gezellig is, maar hij snapt niet dat mensen een heel eind gaan reizen om dat alsnog op een kluitje op een camping te gaan staan zonder spullen met heel veel krijsende kinderen. Maar hij heeft wel gebackpackt in Finland tussen de beren, dus dat is natuurlijk veel avontuurlijker. Zou ik dan weer veel te eng vinden, maar gelukkig kan dat toch niet met kind, dus ben ik voorlopig even veilig 😉

    • Kijk, kamperen tussen de wilde beren zou mijn man dan ook nooit doen. Maar een ingerichte tent/caravan/ huisje ergens in Scandinavië lijkt me wel weer geweldig. 😉

Comments are closed.