Verantwoorde snacks voor baby’s en peuters

IMG_4447

Nu de melkvoedingen langzaam maar zeker plaats maken voor het ‘eten met de pot mee’, ben ik me eens gaan verdiepen in gezonde snacks voor mijn dochter. Er is genoeg verkrijgbaar voor baby’s, maar veel van deze producten bevatten in mijn ogen onnodig veel suiker en zout. Fan van fruit was ze al, en ook de soepstengels zijn hier niet aan te slepen nu ze daadwerkelijk tanden heeft om ze mee doormidden te bijten. Verder spreekt het voor zich dat (rauwe) groenten – hier nog in de fase ‘proeven en daarna op de grond gooien’- en yoghurt gezonde tussendoortjes zijn voor baby’s en peuters.
Er zijn echter ook wat andere snacks die E. graag eet. Hieronder volgt haar top 3!

Maisboogies

Allereerst: de Bio Maisboogies van Real Snacks, een echte hit hier in huis. “Zijn dat niet gewoon chipito’s voor baby’s?” vroeg mijn man zich af toen hij ze zag. De gelijkenis is treffend, alleen zijn maisboogies groter en luchtiger dan chipito’s. Ze zijn gemaakt van biologische mais, dus zijn een verantwoorde snack voor je baby of peuter. Bovendien bevatten ze geen gluten en zijn ze zuivelvrij. Maisboogies kunnen gegeten worden vanaf 6 maanden.

Appel rijstwafeltjes

Op een goede tweede plaats komen de appel rijstwafeltjes van Organix. Deze volkoren rijstwafeltjes bevatten een laagje appelsap met kaneel. Ze bevatten geen zout, geen kleur- en smaakstoffen, geen gluten en geen suiker. (behalve de suiker uit de appelsap) De wafeltjes zijn makkelijk vast te houden door het formaat en kunnen gegeten worden vanaf 8 maanden. Tip: houd de snoetenpoetsers bij de hand; ze zijn nogal plakkerig.

Wortelchips

Ook van Organix zijn de wortel chips. Deze chips, gemaakt van mais, smaken naar wortel en koriander. Ze bevatten geen zout, kleur- en smaakstoffen of gehard vet. De chips zijn luchtig en smelten in de mond. Door de toegevoegde kruiden worden de chips aangeraden vanaf 8 maanden oud. Deze snacks zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en drogist.

Hebben jullie nog meer gezonde snacktips voor baby’s? Ik hoor het graag!

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

4 Comments

  1. Pingback: 12 dingen waaraan ik kan merken dat ik moeder ben | Dochterlief.nl

  2. Pingback: Doei baby, hallo dreumes! | Dochterlief.nl

  3. De maïsboogjes kende ik nog niet!
    Wel ook Ella’s Kitchen; bij de Etos hebben ze biologische snacks van dit merk die hier thuis goed in de smaak vallen. En biologische ongezwavelde rozijntjes van bijvoorbeeld Zonnatura.

    • Hoi Ancilla, bedankt voor je reactie! Ik ga snel eens bij de Etos kijken, het klinkt veelbelovend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.