Verstoppertje spelen met Nijntje: een echte hit!

Verstoppertje spelen met Nijntje

Elise is van kleins af aan enorm gek op Nijntje. Ze heeft er verschillende dingen van, waaronder veel boekjes en 2 knuffels die dagelijks betrokken worden bij het spelen. Toen we het spel ‘Nijntje verstoppertje spelen’ thuis bezorgd kregen om te mogen testen ging ze dan ook helemaal uit haar dak!

Het spel

 

Dit is typisch een spel dat je al met hele kleine kinderen kan spelen, omdat het zo eenvoudig is. In de doos zit een Nijntje figuurtje dat je door middel van een knopje onderaan aan of uit kan zetten. Het is de bedoeling dat je Nijntje eerst verstopt en dat je kind haar dan gaat zoeken. Vlak voordat het kind mag beginnen met zoeken zet je het knopje onderaan het poppetje op aan en dan komt Nijntje opeens tot leven: ze roept dat ze verstopt is en dat het kind haar moet komen zoeken. De blik in Elise’s ogen toen ze erachter kwam dat Nijntje haar riep was er echt één om in te lijsten en ze ging meteen actief op zoek.

‘Nijntje, ben je nou?’

 

Dat zoeken werd hier meteen grondig en serieus aangepakt, terwijl ze ondertussen maar bleef reageren op de zinnetjes die Nijntje zei. Echt ontzettend schattig! Af en toe vond ze Nijntje naar haar idee niet snel genoeg en moest ik aan haar hand mee lopen en iets meer aanwijzingen geven, maar meestal kon ze haar na een paar minuten vinden. En blij dat ze elke keer was als ze Nijntje gevonden had! Dit is een spel waar je kind makkelijk een tijd zoet mee is want vervolgens hebben we dit spel zo’n beetje de hele ochtend gespeeld. Ze kreeg er echt geen genoeg van. Hoe simpel en doeltreffend kan een spel zijn!

 

Nijntje Verstoppertje spelen 2

‘Zeg Nijn, wil jij een Sprits of een stroopwafel bij je thee? ‘

 

Inmiddels hoort het betreffende Nijntje figuurtje hier al helemaal bij het gezin. Doordat Nijntje praat, wordt ze door Elise beschouwd als een vriendin die mee moet eten en spelen en ‘s avonds op de bank wordt toegedekt met een dekentje. Het enige (kleine) nadeel: de batterijen zijn vrij snel leeg als je dit spel net zo intensief speelt als wij! Verder heb ik alleen maar positieve dingen te melden over ‘Nijntje verstoppertje spelen’: het is leerzaam, doet een beroep op het voorstellingsvermogen en de fantasie van je kind en ik vind het ontzettend leuk om samen met haar te spelen, al wilde ik na de dertigste keer spelen die ochtend wel graag even zelf een kopje koffie drinken. 😉

Als je dit spel met meerdere kinderen speelt kunnen ze Nijntje ook nog eens om de beurt verstoppen en heb je er als ouder (bijna) geen omkijken meer naar. Ideaal, toch?

‘Nijntje verstoppertje’ kan gespeeld worden vanaf de leeftijd van 1 jaar en kost rond de  €15. Het is te koop bij verschillende speelgoedwinkels, maar ook online.

Hou deze blog in de gaten want binnenkort review ik een ander leuk spel met Nijntje in de hoofdrol!

Dit artikel bevat producten die naar ons zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie hierover.

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief reviewt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

5 Comments

  1. Oh dat is leuk! De peuterleidster op mijn werk verstopt wel eens een kookwekker die luid tikt in het lokaal. Maar dat is natuurlijk half niet zo spannend als een echt pratende Nijntje!

  2. We hebben het spelletje hier ook. Ooit voor mijn middelste gekocht maar die speelde er niet zo veel mee. Mijn zoontje vindt het wel leuk. Echter, de kaartjes die erbij zitten gebruiken we niet…

    • Goed dat je die kaartjes aanhaalt: ik weet dat ze erbij zitten maar wij gebruiken ze ook (nog) niet. Is vooralsnog niet nodig, peuter is nu al enthousiast genoeg.

  3. Wat leuk, de reactie van Elise! Mijn dochter kreeg Nijntje toen ze 8 maanden was. Ze is nu ook 2, maar speelt heel anders met Nijntje dan Elise. Als ik Nijntje verstop dan kijkt zij eerst waar het geluid vandaan komt en kijkt dan overal BEHALVE daar 🙂 Ze vindt Nijntje dus nooit, maar loopt altijd een tijdje door de kamer terwijl ze “waar is Nijntje nou” zegt.

  4. Dit leek mij ook heel erg leuk! Vorige week hadden ze die van Dora, Kikker en Peppa big in de aanbieding bij Trekpleister. Ik heb meteen die van Kikker meegenomen voor ‘later’.
    Liefs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.