Dit was 2016 #2

En toen waren we aanbeland in het 2e deel van het hectische jaar 2016: juli. En die maand was amper een dag oud toen ik wel heel erg verrassend nieuws kreeg...

Juli

 

Uitgerekend op mijn verjaardag had ik een sollicitatiegesprek. Daarna ging ik met mijn man en Elise naar zee om schelpjes te zoeken en de zilte zeelucht in te ademen. Het gesprek ging naar mijn idee best goed, en dat was ook zo. Binnen een paar dagen zat ik bij de opdrachtgever zelf en na het 2e gesprek ging ik vol energie naar huis. Zou mijn gevoel me bedriegen, of…? Nog geen 24 uur later zou ik te horen krijgen dat ik een baan had. Dat was even omschakelen!

Het zal jullie niets verbazen dat het artikel dat ik naar aanleiding van dit nieuws schreef ook het best gelezen artikel van die maand was. Zo leuk hoe mensen met mij meeleefden!

Mensen geloven me nooit als ik zeg dat mijn meisje qua drukte niet onderdoet voor haar mannelijke leeftijdsgenoten, en dus schreef ik het maar op. Met succes: het artikel stond op de 2e plek qua lezers!

Daarna lazen jullie mijn artikel over waarom ik een werkende moeder ben het meest.

Augustus t/m november

 

Ik schaar deze maanden even onder een noemer, want ze stonden in het teken van maar 1 ding: werken. Terugkijkend moet ik concluderen dat ik dat best jammer vind. Ik had meer met mijn blog willen doen, omdat ik het bloggen en schrijven zo leuk vind, maar ik werd gewoon compleet in beslag genomen. Gelukkig heeft het wel iets opgeleverd…*cliffhanger*

Topartikelen van deze maanden?

Om te beginnen werd er in augustus een artikel dat ik schreef in het kader van een Challenge veel gelezen: mijn doelen en desillusies op bloggebied.

Andere toppers die maand waren enkele oude artikelen die ik al eerder heb genoemd en de gastblog van Merel. 

In september werd mijn artikel over de opmerkingen die ik als moeder van een enig kind kreeg bizar goed gelezen. Ik kreeg ook veel bijval. Ook de gastblog van Elise zelf over haar recalcitrante fase werd erg goed ontvangen.

En toen ik voor de zoveelste keer zuchtend in de auto zat op een maandagochtend schreef ik de avond erop meteen op waarom het nooit went om afscheid van je kind te nemen. Ook dit artikel werd goed gelezen! Last but not least: er bestaat ook nog zoiets als TE gastvrij zijn. Gelukkig verklaarden jullie me niet collectief voor gek.

Oktober, de maand van mijn 2e blogverjaardag was trouwens een leuke maand waarin nog een jubileum te vieren viel: de trouwdag van mijn man en mij. Onze lovestory werd met stip het best gelezen. Vond mijn man heel leuk. ? Ik vroeg me ook nog af of het contract voor onbepaalde tijd nog wel van deze tijd was en bedacht ter ere van mijn 2e blogverjaardag een Tag.

In november was ik moe en een tikkeltje overwerkt, waardoor ik serieus ging twijfelen over of ik wel door moest gaan met bloggen. Ik laste een blogpauze in voor de maand december, maar merkte dat toen juist de creativiteit begon te stromen. Eigenlijk kan ik alleen daarom al iedere blogger een blogpauze aanraden. Ik had het echt nodig om even stil te staan bij mijn eigen intentie en om gewoon lekker een boek te kunnen lezen na een drukke werkdag.

Deze maand scoorden een aantal oude, inmiddels bekende artikelen het hoogst, wat me ook wel een boost gaf. Ik noemde ze al eerder in deel 1 van mijn jaaroverzicht.

En hoe was december?

 

December was heerlijk! Oké, wel druk met al die feestdagen, maar ik heb genoten. Van het strategisch plannen van de schoencadeautjes voor Sinterklaas en de stralende ogen van Elise als reactie op het hele feest. Van de lichtjes in alle huizen en gebouwen. Van de geborgenheid en liefde van mijn gezin. Van dingen doen omdat het leuk is en niet omdat het moet.

Ik realiseerde me weer waar het om draait: plezier. Passie. Liefde voor jezelf en liefde voor wat je doet. En ik bedacht me dat die balans waar we zo hard naar op zoek zijn vanzelf wel zou komen als we ons maar bewust zouden blijven van wat echt van belang is.

In 2016 wisten tussen de 3.000 tot 8.000 unieke bezoekers mijn blog te vinden. Tijdens het drukke najaar, waarin ik voor mijn gevoel minder kwaliteit in de blog kon steken, zag ik de teller meer naar links dan naar rechts doorslaan. Jammer, maar nog steeds fijn! Voor 2017 heb ik nog geen concrete blogdoelen. Ik zal er binnenkort eens voor gaan zitten.

Het belangrijkste wat ik op bloggebied heb geleerd, is dat het mij om het even is of mijn blog heel groot wordt of niet. Liever blijf ik het bloggen met passie en plezier doen. Ik ga niet meer de focus leggen op kwantiteit maar op kwaliteit. Dat geldt voor bijvoorbeeld samenwerkingen maar ook voor artikelen. Tevens wil ik meer over uiteenlopende onderwerpen gaan schrijven dan alleen maar het moederschap. Dan maar geen niche.

Hierbij wil ik al mijn lezers alvast enorm bedanken  voor de support, de adviezen en de reacties. Zonder jullie zou het bloggen niet half zo leuk zijn en ik hoop dat we samen een leuk nieuw blogjaar mogen gaan beleven!

(Oh ja, vergeet ik nog bijna de *cliffhanger*: ik heb contractverlenging gekregen en kom na een detacheerperiode zelfs in dienst bij mijn opdrachtgever! Daar mag op gedronken worden. Cheers!)

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

4 Comments

  1. Gegeliciteerd met je verlenging!! Goed gedaan!!
    Heb de meeste van je blogs gelezen, ik hou van je schrijfstijl! Op naar een mooi 2017!

  2. Jeeeeeee! GEFELICITEEEEEERD wat goed nieuws! Ben super blij voor je!! 😀 het harde werken wordt dus toch beloond!!
    En je overzicht: kwam tot de conclusie dat ik bijna al je blogs al had gelezen 😉 maar dat zal je wellicht niet verbazen. Mooi overzicht, ook deel 1, en goed dat je de dat hele ‘ik moet een niche hebben’ loslaat. Lekker schrijven!

    • Dank je wel! Leuk dat je alle artikelen al hebt gelezen. Misschien had ik alleen een best of 2016 moeten doen maar ik ben nou eenmaal gek op jaaroverzichten. ?

Comments are closed.