4 x mijn favoriete zomerliedjes om mee te zingen in de auto

spanje auto

Sinds ik moeder ben, is het luisteren naar mijn eigen muziek iets dat niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. Ook al zei ik van te voren dat ik het écht niet toe zou laten, dat eeuwige luisteren naar kinderliedjes. Nee, mijn kind zou mijn muzieksmaak maar moeten leren waarderen. Uh huh. Om een lang verhaal kort te maken: ik luister tegenwoordig naar mijn eigen muziek op weg naar mijn werk. Heerlijk. Geen Nijntje of wiebel-wiebel-stop-de-kriebel-Zandkasteel-liedjes.

Zo kwam ik een paar weken geleden midden in de Zomerhit Top 101 van Sky Radio terecht. En alhoewel lang niet alles van die top 101 mijn smaak was, inspireerde het me wel tot het delen van mijn favoriete zomerliedjes.

Jamiroquai – Seven Days in Sunny June

Dit nummer heeft eigenlijk geen toelichting nodig, alles klopt. Een lekker jazzy beat, de mooie soulstem van Jay Kay en een mooie zomerdag doen de rest. Misschien wel mijn favoriete zomernummer aller tijden!

Weezer – Island In the Sun

In één woord geweldig, dit nummer van Weezer. Vooral door die clip. Ik heb geen bucketlist, maar als ik die zou hebben zou het knuffelen met chimpansees hoog op deze lijst staan.

John Mayer – Clarity

Valt het al op dat ik een beetje van de easy listening ben als het gaat om zomerliedjes? John Mayer is een van mijn favoriete zangers en dit nummer leent zich uitermate om uitgebreid mee te zingen.

Santana ft. Rob Thomas – Smooth

Ik realiseer me dat ik door het delen van deze nummers wel erg uit de kast kom qua leeftijd! Niet dat ik dat heel erg vind –  ik omarm mijn dertiger jaren – maar ik kan me voorstellen dat de wat jongere lezers zoiets hebben van ‘Santana? Wie?’ En ja, dat vind ik eigenlijk bijna heiligschennis, maar generatiekloven bestaan nou eenmaal. Carlos Santana met de zanger van Matchbox 20, dat kan naar mijn idee alleen maar een hele grote zomerhit opleveren, en dat was dit ook. Ergens in 2000 nog wat. Elke keer als deze voorbij komt op de radio gaat de volumeknop omhoog.

Wat zijn jouw favoriete zomerliedjes?

Volg Dochterlief.nl ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

Comments are closed.