Zo maak je de lekkerste gebakken banaan! (pisang goreng)

pisang goreng

Alweer veel te lang geleden postte ik bovenstaande foto op Instagram. Ik kreeg veel likes. En terecht, want de gebakken banaan van mijn schoonmoeder is behoorlijk legendarisch in de familie. (Dit is ook meteen de enige foto die ik heb van dit recept. Zeker niet perfect qua compositie en belichting, maar jullie zullen het er mee moeten doen. Ik knipperde 1 keer met mijn ogen en het schaaltje was leeg.)

Ik nam me steeds voor om het recept een keer op de blog te zetten, aangezien het jullie inmiddels wel duidelijk is dat ik A: niet bepaald vies ben van een lekker hapje of drankje, en B: ik van Indische afkomst ben en ik besef dat dit best nog eens wat hoge verwachtingen op culinair vlak kan oproepen bij mijn lezers. Nou, ik moet jullie teleurstellen. 😉 Hoewel ik zeker weet dat ik best een lekker avondmaal op tafel kan zetten, ben ik van nature geen keukenprinses. Maar ach, de goede intenties zijn er en de interesse is ook bovengemiddeld aanwezig, dus bij deze deel ik het langverwachte recept met jullie. Easy Peasy: zo heb jij straks een lekkere exotische snack bij de koffie of thee!

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks

100 gram tarwebloem

2 eetlepels rijstemeel

1 ei

200 ml melk

snufje zout

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel bakpoeder

4 (over)rijpe bakbananen, verkrijgbaar bij de toko

500 ml zonnebloemolie

poedersuiker

Bereiding

Maak een beslag van de bloem, rijstemeel, ei, melk, vanillesuiker, zout en bakpoeder. Snij de bananen in stukken en meng ze voorzichtig door het beslag. Zorg dat de olie goed heet is ( het beste gebruik je een grote wok of wadjan) en bak de beignets goudbruin. Ga zo door tot alle banaan en beslag op is. Laat de beignets een beetje afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.

Selamat makan!

Mis niks en volg Dochterlief ook op Facebook, Twitter en Instagram

7 Comments

  1. Pingback: Blog party #15 - Save the Mama

  2. Ooh heerlijk, dit wil ik altijd al een keer zelf maken maar op de een of andere manier lijkt het me best moeilijk.

Comments are closed.