De zoektocht naar het ultieme hemelbed voor peuters

De zoektocht naar het ultieme hemelbed voor peuters

Nu Elise de leeftijd van 2,5 met rasse schreden nadert en daarnaast aardig de lengte in lijkt te schieten, is dan toch de tijd aangebroken om langzaam afscheid te gaan nemen van haar vertrouwde ledikant. Wat heeft ze er eigenlijk lang in gelegen. Met ongeveer 4 maanden verruilden we haar wiegje voor een ledikant, en dat vond ik toen een hele stap. De overgang van een ledikant naar een ‘grote meisjesbed’ vind ik ook echt een enorme mijlpaal. Al een tijdje zijn we ons aan het oriënteren en we waren er al snel uit dat we heel erg graag een hemelbed voor haar zouden willen kopen. Dat lijkt ons heel knus voor Elise en daarnaast staat het gewoon heel erg mooi in een meisjeskamer.

De grote zoektocht kon beginnen

 

Sindsdien zijn mijn man en ik zo ongeveer in elke winkel in Nederland geweest die kinderbedden verkoopt en om een lang verhaal kort te maken: we hebben nog steeds geen bed voor Elise gevonden. Niet dat er niet genoeg aanbod is; dat valt best mee. Maar hemelbedden voor kinderen? Die blijken nog best wel schaars. En aan de exemplaren die we hebben bekeken mankeerde altijd wel iets.

 • Ze vielen tegen qua kwaliteit.
 • Ze waren qua prijs ver boven ons budget
 • Een combinatie van punt 1 en 2
 • Ze waren te truttig, zie headerfoto. Elise vond ‘m uiteraard prachtig.( No offense voor wie hier van houdt, trouwens. Ik vind het echt niks.)

Het is eigenlijk best gek dat je bedden in alle soorten en maten kan kopen, in allerlei thema’s en uitvoeringen, maar dat hemelbedden amper in de showroom aanwezig leken te zijn. Uiteindelijk weken we uit naar winkels die echte hardhouten bedden maakten, maar ook daar visten we achter het net. Het helpt denk ik ook niet dat ik getrouwd ben met een man die een studie heeft gedaan waardoor hij precies weet hoe producten gemaakt worden en wat de kostprijs van de materialen is. De eindconclusie van hem is altijd: ‘Dat zou ik véél goedkoper kunnen maken.’ En dat klopt waarschijnlijk ook wel, ware het niet dat hij te weinig puf en tijd heeft om dit te realiseren.

We zoeken dus nog even verder. Er zijn nog wel een paar winkels die we niet gehad hebben in Nederland en we zouden zelfs nog kunnen uitwijken naar België, maar dat zou misschien een tikkeltje overdreven zijn. Mochten jullie nog tips voor ons hebben: het profiel van ons ideale hemelbed is als volgt:

 • Bij voorkeur gemaakt van massief hout, zoals teakhout
 • Indien mogelijk inclusief hemel, dus het ‘gordijn’
 • Graag met een extra lade voor een extra matras voor mij ( i.v.m. de toestand van mijn rug na een nacht doorbrengen op de luie stoel naast Elise’s bed ;))

Het is heel goed mogelijk dat we geen bed gaan vinden dat aan al deze eisen voldoet, en dan gaan we misschien maar voor een gewoon houten bed met lade. Mijn man kennende zal hij dan op alle mogelijke manieren proberen om dit bed om te bouwen naar een hemelbed. Maar het liefst willen we gewoon een kant-en-klaar bed kopen, omdat dit weer extra kosten oplevert en daarnaast de tijd gewoon een beetje begint te dringen.

Wat voor bed kozen jullie voor jullie peuter? Zijn er misschien nog merken die ik gemist heb die wel dit soort bedden verkopen voor kinderen? Ik hoor het graag!

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

10 Comments

 1. Tja, ik zou denk ik toch aanraden de hemel zelf te maken. Kies gewoon het eenpersoonsbed wat je mooi vindt en maak zelf de hemel. Ook als je man daar geen puf voor heeft, zijn er verschillende manieren te vinden op internet die makkelijk genoeg zijn om geen man bij nodig te hebben 🙂
  Als je het bed trouwens niet gaat verplaatsen, kan je ook gordijnrails aan het plafond om de plek waar het bed komt te staan heen maken en dan gewoon gordijn ophangen.

  • Dat laatste is een goede tip, daar was ik serieus nooit opgekomen! Mijn man zit as we speak een kinderbed te ontwerpen ;). We hebben nog 1 winkel op het oog die we deze week gaan bezoeken en daarna moeten we de knoop maar eens door gaan hakken.

 2. Een klamboe met standaard er omheen? Kan ook als hemel dienen. Wij hadden die echt nodig voor de muggen toentertijd, maar ziet er ook hemelachtig uit

  • Daar hebben we inderdaad ook aan gedacht, maar dat vind ik een beetje eng in verband met verstikkingsgevaar. Hoe oud was jouw dochter toen zij zoiets in haar kamer kreeg? Die van ons is zo’n wildebras dat we ons zorgen maken dat ze er in gaat hangen of zo.

   • ze is van juli en kreeg hem in april al. Dat was dus voor ze drie werd. En hij hing en hangt goed over haar bed, en ze was op ledikant ook een klamboe gewend. Die trek je er overigens makkelijker in dan een gewone klamboe. Zeker als je bed een hoofdeinde heeft en opstaande randjes trok zei hem er niet in in elk geval.

 3. Hmm lijkt me lastig! Ik heb helaas geen tips voor je sorry!
  Zelf hebben we nu gekozen voor een bedbank voor de kleine meid. Komt nog een artikeltje over. Is niet zoals je denkt dat het is haha.. Maar wel inclusief lades onder… Maar geen hemeltje helaas!

  • Dat vind ik ook erg leuk en knus, een bedbank. Die staat bij ons op de tweede plaats. Ik lees graag jouw bevindingen.

 4. Haha ik snap wel dat Elise het bed van de foto geweldig vond, maar idd t is ook mijn smaak niet.

  Hebben jullie geen handige vriend of bekende die het voor een redelijk laag bedrag goed in elkaar kan zetten? Of via werkspot, door een erkende meubelmaker?? Voordeel is dat je zo in elk geval precies een bed naar wens krijgt. Nadeel miss de kosten
  Of via internet zoeken, miss in België?

  Lijkt me heel lastig, ik zou het anders ook niet zo snel weten. Veel succes!

 5. Wij zijn meteen voor een eenpersoonsbed gegaan, maar ook dan blijft de keuze heel lastig. Hier is het voor Jamie een bed geworden wat nu nog laag is, maar als je hem omkeert is het een hoogslaper. Voor Fenna nog geen idee, begon er toevallig gisteren over.

  • Wij gaan ook meteen voor een eenpersoonsbed, ik vind het zonde om anders over een paar jaar weer een nieuw bed met toebehoren te kopen.

Comments are closed.